Nätbingo

När man spelar bingo på nätet eller nätbingo som det också kallas, går det till på liknande sätt som när man spelar det framför TV:n eller på en bingohall. Du köper de brickor du vill spela på och inväntar att spelet ska börja och numren dras. Skillnaden blir att när du spelar nätbingo så gör du det framför din datorskärm, vilket kanske säger sig självt. Och när du köper dina bingobrickor gör du det med pengar som du fört över till ett spelkonto. Finns det något som verkligen är värt att veta om nätbingo? Ja, de flesta sajter som är något att hänga i granen erbjuder dig som kund något man kallar för insättningsbonus.

Den innebär att sajten plussar på en viss procent på den summa du sätter in på ditt spelkonto. Alltså om du gör en första insättning på 100 kronor och insättningsbonusen är på 50 % betyder det att du får ett saldo på 150 kronor när du satt in pengarna. Dock finns det lite olika regler för hur mycket du måste spela. Hur mycket du måste omsätta din bonus innan du kan plocka ut några vinstpengar som du vunnit med bonuspengarna. Reglerna för detta varierar ofta från sajt till sajt. Därför rekommenderar vi att du alltid läser noggrant igenom användarvillkoren innan du spelar på varje unik sajt.

Support

Spelar du nätbingo får du nästan alltid tillgång till en betydligt mer avancerad hjälp än om du till exempel spelar framför TV:n. Du kan ställa frågor i chatten när du spelar, eller genom kundsupport som du alltid brukar kunna maila via ditt spelkonto. Dessutom finns det även hjälp till att klara av själva spelandet, bland annat kan man använda automatisk markering, har du köpt flera brickor behöver du då inte hålla koll själv. Då markerar spelet självt de nummer på dina brickor som ropas upp, det kan vara till stor hjälp eftersom det kan gå ganska snabbt i dragningarna.

Självklart kan du även sitta och markera själv på dina brickor, även om du skulle missa något nummer kommer spelet att känna av en eventuell vinst, så du förlorar ingenting. Samma sak gäller om din Internetuppkoppling av någon anledning skulle gå ner medan du spelar. Sajten känner ändå av om du vinner, spelet avbryts inte för dig och eventuell vinst går direkt in på ditt spelkonto.

Hur får man ut sina pengar på nätbingo?

När man registrerar ett konto så uppger man i de flesta fall ett kontonummer till ett kreditkort. Kortet är kopplat till ett bankkonto. Om man vinner så kan man begära en utbetalning från sajten. Då förs pengarna över till vinnarens bankkonto automatiskt. Hur lång tid det tar kan variera lite från samma dag till ett par dagar. Ibland ber en sajt om att man ska verifiera att man är den personen man utgett sig för att vara. Detta är en säkerhetsåtgärd för att ingen ska bli lurad. Man får klara instruktioner om vad man ska göra om det skulle bli aktuellt. Man ska alltid ange korrekta uppgifter när man registrerar ett konto. Det kan annars vara mycket svårt att få ut eventuella vinster. Så att ha rätt namn och personuppgifter samt ett telefonnummer så man kan bli kontaktad är viktigt. Låt oss leka med tanken att man drar hem en jackpot, då kan det hända att spelsajten vill kontakta vinnaren via telefon. Vem vill inte bli gratulerad om det skulle hända.

Säkerhet

I dagens moderna samhälle så finns det männinskor som vill lura andra. Detta händer ibland på internet. Men om man spelar på någon av de välkända bingosajterna på nätet så kan man känna sig lugn. Dessa sajter har vidtagit alla säkerhetsåtgärder man kan begära. Man ska dock aldrig ge ut sin personliga kod till någon, det kommer aldrig spelsajten att begära.